четвер, 29 червня 2017 р.

Літо в бібліотеці - свято щодня!

З закінченням навчального року починаються довгоочікувані літні канікули!
Літній відпочинок - це не тільки сонце, свіже повітря та приємні враження, це ще й невід'ємний компонент покращення здоров'я та духовного зростання підростаючого покоління.
В сільській бібліотеці розпочалися літні читання під гаслом "Літо в бібліотеці - свято щодня!"
Бібліотекар створив сприятливі умови для спілкування дітей влітку до послуг користувачів книжкові новинки, цікаві змістовні виставки, дитячі періодичні відання, цикли масових заходів. Також проведення заходів на свіжому повітрі, а саме бібліополяна "Читаємо завжди - читаємо скрізь." Книжкові виставки "Літня подорож з книгою", "Літнім читанням пора, щиро радіє дітвора!", літературно-ігрові майданчики "Читанню Ура! Радіє дітвора!" З першого дня початку роботи пришкільного оздоровчого табору в гості до "вірного друга" - бібліотеки, щодня поспішають групи дітей. Разом ми розпочали до Дня захисту дітей конкурс малюнків на асфалті "В чистих барвах як обнова, вся планета кольорова".
Пройти шляхами казкових пригод допомогла вікторина "Казкова мозаїка." Де діти відповідали на питання вікторини, потрібно було відгадати автора книги за кількома ключовими словами казки, назвати друзів головних літературних героїв улюблених книжок.
Не обійшли стороною питання охорони навколишнього середовища, здорового способу життя, любові до рідного краю. Проводилася еко-бесіда "Збережемо життя на Землі". Діти знають дуже багато про забруднення та негаразди, але головною метою бесіди було: "Що ми можемо зробити щоб наша Земля не хворіла?"
Змістовне, цікаве, пізнавальне дозвілля для дітей різних вікових категорій проводився квест "Равликові перегони". Діти були поділені на команди і за вказаним маршрутом на кожній зупинці відповідали на питання різної тематики.
Неодмінною частиною літа є дерожавні свята. До Дня Конституції України проводилась інформаційна година "Конституція України в моєму житті".
Активно в рамках програми надалі бібліотекар ознайомлює користувачі - дітей з новинками літератури і періодичними виданнями та проводить для дітей літературно-розважальні конкурси, вікторини, екскурсію до книжкового Всесвіту.
Книга в руках дитини під час літніх канікул - це особлива сторінка роботи бібліотеки.





























Немає коментарів:

Дописати коментар